Borssia ja sarlotkaa — Maukasta ruokaa venäläiseen tapaan

Virronen, Jaana
Nimeke: Borssia ja sarlotkaa — Maukasta ruokaa venäläiseen tapaan
Tekijät: Virronen, Jaana (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523004924
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Varastotuote, saatavilla
Hinta: 37,20 € (33,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Otava
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 179
Tuoteryhmät: Yleinen kirjallisuus
Tietokirjat
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruokaohjeet, ruokaperinne, ruokakulttuuri
Venäläinen perinneruoka on kehittynyt satojen vuosien kuluessa niin tavallisen kansan kuin palatsienkin keittiöissä. Se on saanut vaikutteita naapurimaista, kuten Turkista tulleet saslikit ja etelästä saapuneet täytetyt lihapyörykät. Myös Ranska, Alankomaat ja ortodoksinen kirkko ovat vaikuttaneet venäläiseen keittiöön. Venäläinen ruokakulttuuri on upean monipuolinen ja herkullinen.

Paras miniä oli aikoinaan se, joka osasi paistaa ohuita blinejä kääntämättä niitä pannulla kertaakaan! Jaana Virrosen keittokirjassa venäläinen kotiruoka herää eloon äidiltä perittyjen reseptien ja perheen ruokatarinoiden myötä.

Venäläiseen keittiöön kuuluvat hirssi ja tattari, puurot, blinit, kasvis-, sieni-, marja- ja kalaruoat. Myös Neuvostoliiton-ajan resepteille löytyy kirjasta paikkansa.
Kun ulkomuistista kokkaavan äidin reseptivihko alkoi haalistua, Jaana Virronen halusi pelastaa ohjeet arvokkaaksi kirjaksi, jonka tummasävyiset, kauniit kuvat kertovat rakkaudella laitetusta ruoasta. Klassisen upeasti toteutettu Borssia ja sarlotkaa tarjoaa lukijalle paikan suomalais-venäläisen perheen ruokapöydästä.


Katso myös nämä tuotteet