Keikari — Suuri vuosisata II

Guillou, Jan; Rönkkö, Taina
Nimeke: Keikari — Suuri vuosisata II
Alkuteos: Dandy
Tekijät: Guillou, Jan (Kirjoittaja)
Rönkkö, Taina (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789520107802
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Varastotuote, saatavilla
Hinta: 34,90 € (31,73 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: 09C7
Kustantaja: Otava
Sarja: Suuri vuosisata 2
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 375
Tuoteryhmät: Yleinen kirjallisuus
Suomennettu kaunokirjallisuus
Romaanit
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
E-kirja, 2021
EPUB
22,40 €

Kaksi nuorta eleganttia herrasmiestä saapuu kesäkuussa 1901 komeaan linnaan Wiltshireen Etelä-Englantiin. Lordi Albert, Albie, palaa Dresdenistä tuoreena insinöörinä, josta on tulossa aatelissukunsa päämies. Toinen mies on Sverre Lauritzen, köyhistä oloista ponnistava norjalaisinsinööri, jonka taiteellinen kunnianhimo on koneopillista suurempi. Nuoret miehet ovat päättäneet elää yhdessä elämänsä loppuun saakka.

On kulunut melkoinen aika siitä kun Sverre ja hänen Sillanrakentajista - Suuren vuosisadan ensimmäisestä osasta - tutut veljensä Oscar ja Lauritz lähtivät isänsä kuoleman jälkeen insinöörioppiin köyhästä norjalaisesta kalastajakylästä. Valmistumispäivän kynnyksellä veljesten tiet erkanivat, ja nuorimmaisesta, Sverrestä ei Sillanrakentajissa sen enempää kuultu. Keikari onkin hänen tarinansa alku.

Albien kulturellien yhteyksien ansiosta Sverre solahtaa moderniin maailmaan kuin varkain. Guilloun ajankuva on osuvaa, ja hänen kykynsä kuvittaa suuria historiallisia kaaria ja käänteitä muutaman yksilön kautta helpottaa uppoutumista kuohuvan vuosisadan ensimmäisiin vuosikymmeniin. Kirjassa vilahtavat muun muassa Oscar Wilde, Virginia Woolf, Edgar Degas, Igor Stravinski ja John Milton Keynes. Muttei elämä pelkkää kulttuuria ole vaan myös seikkailua ja rakkautta.


Katso myös nämä tuotteet