Lissabon — Kartta + opas

Nimeke: Lissabon — Kartta + opas
Alkuteos: Lisbonne Cartoville Gallimard
Tuotetunnus: 9789511332114
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Varastotuote, saatavilla
Ilmestymispäivä: 22.1.2019
Hinta: 17,40 € (15,82 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 09J5
Alkuteos: Lisbonne Cartoville Gallimard
Kustantaja: Otava
Sarja: Otavan karttaoppaat
Painos: 5. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tuotem. kuvaus: Taitellut karttasivut
Sivumäärä: 30
Tuoteryhmät: Matkailu
Yleinen kirjallisuus
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 40.71 Yleiset matkaoppaat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: nähtävyydet
Lissabon on Portugalin pääkaupunki ja suosittu matkailukohde, joka tunnetaan mm. upeasta siirtomaa-ajan arkkitehtuuristaan ja surumielisestä fado-laulusta. Kaupungin vilkas keskusta, Baixa, on rakentunut Rossio-aukion ympärille, jota reunustavat iki-aikainen Alfaman kukkula maurilaislinnoineen sekä toisella puolen Bairro Alton kukkula, yöelämän keskus lukuisine baareineen. Modernia Lissabonia edustavat taas mm. vuoden 1998 maailmannäyttelyn alue Parque das Nacoes suurine meriakvaarioineen sekä Tejon suulahden mahtavat sillat.

Kartta+0pas Lissabon rakentuu muiden sarjan oppaiden tapaan selkeiden ja helppokäyttöisten kartta-aukeamien ympärille. Kaupunki on jaettu kuuteen osa-alueeseen, joista kaikista kerrotaan oleelliset tiedot nähtävyyksistä sekä esitellään ravintoloita, baareja, kahviloita, klubeja, teattereita, ostopaikkoja ym. Kaikki kohteet on nyt myös merkitty karttoihin omilla symboleillaan.

Oppaan alussa on monipuolista perustietoja kohteesta sekä hyödyllisiä vinkkejä, loppuosassa mm. hotellisuosituksia ja tietoa julkisesta liikenteestä. Uutuutena parhaat lähiseudun retkikohteet esitellään omalla aukeamallaan.

Kartta+opas sarjassa ilmestyy alkuvuodesta 2017 kolme uutuustitteliä (Kreetan* ja Maltaan saarioppaat sekä Reykjavik ympäristöineen), uudistettu ja laajennettu painos Dublinista, Lissabonista, Madridista ja Wienistä sekä tarkistettu painos Dubaista.

* Kreeta on aiemmin ilmestynyt normaalikokoisena kuuden kartta-aukeaman oppaana.


Katso myös näitä tuotteita