Tunne kieli — Matka maailman kieliin ja kielitietoisuuteen

Honko, Mari; Mustonen, Sanna; Markkanen, Miina
Nimeke: Tunne kieli — Matka maailman kieliin ja kielitietoisuuteen
Tekijät: Honko, Mari (Toimittaja)
Mustonen, Sanna (Toimittaja)
Markkanen, Miina (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789517929233
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Varastotuote, saatavilla
Hinta: 49,00 € (44,55 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 0RKZ
Kustantaja: Otava
Sarja: Tunne kieli
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 480
Tuoteryhmät: Finn Lectura
Kirjastoluokka: K87 KIELITIEDE
Koulutusaste: Ammatillinen- ja aikuiskoulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kieli ja kielet, suomen kieli, vieraat kielet, kielitaito, kielen oppiminen, kielitietoinen opetus, kirjoitusjärjestelmät, kielioppi, vertaileva kielitiede, monikielisyys, kielellinen tietoisuus, maahanmuuttajat
E-kirja, 2018
PDF
43,50 €

Tunne kieli vahvistaa kielitietoisuutta ja antaa välineitä monikieliseksi kasvamiseen ja kasvattamiseen. Kirjassa tutustutaan maailman kielelliseen monimuotoisuuteen, esitellään Suomessa puhuttuja uusia vähemmistökieliä sekä vertaillaan niitä suomen kieleen. Lisäksi perehdytään kielenoppimisen ja -opettamisen ajankohtaisiin näkemyksiin erityisesti monikielisyyden näkökulmasta. Sisältöjen syventämiseen johdatellaan pohdintatehtävien ja harjoitusten avulla.

Tunne kieli sopii materiaaliksi eri tasoilla ja erilaisissa työyhteisöissä toimiville opettajille, varhaiskasvattajille sekä opettajien ja kieliasiantuntijoiden perus- ja täydennyskoulutukseen. Kirja sopii tiedon ja inspiraation lähteeksi myös kaikille muille maailman kielistä, monikielisyydestä ja kielenoppimisesta kiinnostuneille.

Kirjassa on esillä suomi mukaan lukien yhteensä 14 eri kieltä ja lukuisia kirjoitusjärjestelmiä. Kirjaan kuuluu suomenkielisten osioiden lisäksi muilla kielillä kirjoitettuja osioita, joissa kerrotaan monikielisyydestä ja vertaillaan lyhyesti suomen kieltä ja kirjassa esiteltyjä vähemmistökieliä kullakin kielellä. Näiden osioiden ja kirjaa tukevan verkkoaineiston avulla materiaalia voivat hyödyntää myös Suomen ulkopuolella asuvat ja suomen kieleen vasta ensimmäistä kosketuspintaa hakevat - omalla äidinkielellään.

Tekstien kirjoittajat ovat kielitieteen, kielikasvatuksen ja kääntämisen asiantuntijoita, jotka Tunne kieli -materiaalin myötä tarjoavat jaettavaksi ja jatkettavaksi näkökulmiaan kielitietoisuuteen.


Katso myös nämä tuotteet