Amerikkalainen painajainen — vuoteni USA:n vankiloissa

Koivunen, Tapani
Nimeke: Amerikkalainen painajainen — vuoteni USA:n vankiloissa
Tekijät: Koivunen, Tapani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523001381
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 19.5.2015
Hinta: 22,40 € (20,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Otava
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 450
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Historia, elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Suomalaisen yritysjohtajan amerikkalainen unelma – ja sen karu kääntöpuoli

Syyskuussa 2009 yritysjohtaja Tapani Koivunen istui lentokoneessa matkalla Chicagosta Oklahomaan. Tällä kertaa hän ei tosin ollut tavallinen matkustaja. Kone oli U. S. Marshalin, ja miehen ranteita hiersivät käsiraudat.
Kaikki sai alkunsa vuosituhannen alussa, kun Koivunen halusi rakentaa elintarviketeollisuusyrityksen Viroon. Hanke kaatui ahneuteen: amerikkalaiset yhtiökumppanit kavalsivat yhtiön varat. Tästä rikoksesta joutui maksamaan myös yhtiön toimitusjohtaja Koivunen, joka pidätettiin Chicagon lentokentällä. Perhe ja ystävät järjestivät 300 000 dollarin takuurahat ja tarjoutuivat todistajiksi oikeudenkäyntiin. Todistajia ei kuitenkaan tarvittu, ja Yhdysvaltain liittovaltion tuomioistuin tuomitsi Koivusen salaliitosta petokseen ja rahanpesuun.

Seuraavan kolmen vuoden aikana Koivunen istui seitsemässä eri vankilassa ympäri Yhdysvaltoja sekä kotiarestissa. Hän joutui pahoinpidellyksi ja oli todistamassa rajua vankilakapinaa, mutta myös opetti sellitoveriaan lukemaan ja järjesti opintopiirejä. Viimein hän pääsi konsulikyydillä Suomeen syksyllä 2012.

Amerikkalainen painajainen on todellisen elämän seikkailutarina, pudotus liike-elämän huipulta yhdysvaltalaisten vankiloiden syövereihin. Teos on hurja kertomus oikeudenmukaisuudesta ja syyllisyydestä, mutta se kuvaa elävästi myös sinnikkyyttä ja tahtoa selviytyä mahdottomilta tuntuvissa tilanteissa.


Katso myös näitä tuotteita