Hyvän historia — Ihmiskunta uudessa valossa

Bregman, Rutger
Nimeke: Hyvän historia — Ihmiskunta uudessa valossa
Alkuteos: De meeste mensen deugen
Tekijät: Bregman, Rutger (Kirjoittaja)
Janatuinen, Mari (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789511424178
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Varastotuote, saatavilla
Ilmestymispäivä: 16.3.2022
Hinta: 16,10 € (14,64 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 1BFR
Alkuteos: De meeste mensen deugen
Kustantaja: Otava
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 441
Tuoteryhmät: Yleinen kirjallisuus
Tietokirjat
Historia, elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ihminen, ihmiskunta, ihmisyys, filosofia, ystävällisyys, altruismi, käyttäytyminen, historia, filosofinen antropologia
E-kirja, 2020
EPUB
22,40 €

Äänikirja, 2020
MP3
24,00 €

Pehmeäkantinen kirja, 2025
A-formaatin pokkari
12,60 €

Hyvä. Parempi. Ihminen.

Ihminen on luonnostaan itsekäs ja ihmiskunta tavoittelee vain omaa etuaan. Tätä ajatusta toistavat niin historioitsijat, psykologit ja filosofit kuin iltapäivälehdet ja poliitikotkin. Mutta pitääkö se paikkansa?

Ylistetyssä teoksessaan Hyvän historia Rutger Bregman kääntää ajatuksen ihmisen pahuudesta ylösalaisin. Mitä jos luonnonvalinta ei suosinutkaan ilkeintä ja kovinta pyrkyriä vaan ystävällisintä ja huomaavaisinta tyyppiä? Kirja kyseenalaistaa ihmiskunnan itsekkyyttä toistelevat kauhutarinat Pääsiäissaaren murhenäytelmästä Milgramin sähköiskukokeeseen sekä kertoo, mitä tapahtui, kun kuusi koulupoikaa oikeasti haaksirikkoutui autiolle saarelle niin kuin klassikkokirjassa Kärpästen herra.

Vakuuttava teos murskaa myytit ihmisen pahuudesta yksi kerrallaan ja tarjoaa tilalle myönteistä ihmiskuvaa. Nyt on toisenlaisen tarinan aika.

Rutger Bregman on alankomaalainen historioitsija, joka on valloittanut maailman menestyskirjallaan Ilmaista rahaa kaikille.

”Hyvän historia haastoi näkemyksiäni ja sai minut ajattelemaan ihmiskuntaa täysin uudesta perspektiivistä.” -Yuval Noah Harari


Katso myös näitä tuotteita