Itäraja häviää — Venäjän ja Suomen kaksi vuosisataa

Vihavainen, Timo
Nimeke: Itäraja häviää — Venäjän ja Suomen kaksi vuosisataa
Tekijät: Vihavainen, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789511257141
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.10.2011
Hinta: 8,10 € (7,36 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 07GK
Kustantaja: Otava
Painos: 1. painos, 2011
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Historia, elämäkerrat ja muistelmat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuurierot, kulttuurikosketukset, kulttuurienvälisyys, länsimainen kulttuuri, suomalaisuus, venäläisyys, kulttuuri-identiteetti, symbolit, viholliskuvat, uhkakuvat, suomalaiset, venäläiset, kansainväliset suhteet, historia
Miten lähinaapurit ovat voineet pysytellä niin kaukana toisistaan?

Pitkästä yhteisestä historiasta huolimatta Suomen ja Venäjän välillä on aina ollut poikkeuksellisen jyrkkä kulttuuriraja, 1800-luvulla rajasta käytettiin nimitystä "Kiinan muuri". Miten tämä raja on koettu puolin ja toisin? Mihin raja perustuu ja miten se on muuttunut aikojen kuluessa? Onko tuhatvuotinen kulttuuriraja naapurikansojen välillä tulossa tiensä päähän?

Tunnettu Venäjä-ekspertti tarkastelee suomalaisten ja venäläisten erillisyyden muotoja ja syitä: suomalaisuuden rakentamisessa erottautuminen venäläisyydestä oli keskeistä ja venäläisellä taholla tämä usein tulkittiin kiittämättömyydeksi. Kaunaisille asenteille löytyy historiasta ymmärrettäviä syitä eikä ilmiötä voi pitää pelkästään kielteisenä. Se, miten kulttuuriraja on puolin ja toisin koettu, avaa kiinnostavia ja yllättäviä näkökulmia niin venäläisyyteen kuin suomalaisuuteen.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.


Katso myös näitä tuotteita