Kellokosken Prinsessa

Raitasuo, Ilkka; Siltala, Terhi
Nimeke: Kellokosken Prinsessa
Tekijät: Raitasuo, Ilkka (Kirjoittaja)
Siltala, Terhi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789520106430
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.6.2011
Hinta: 8,10 € (7,36 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 06ZE
Kustantaja: Otava
Painos: 1. painos, 2011
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 252
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Historia, elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: henkilöhistoria, potilaat, psyykkisesti sairaat, skitsofrenia, suuruusharha, mielisairaanhoito, mielisairaalat, historia
Äänikirja, 2021
MP3
24,00 €

Prinsessa kertoo Kellokosken mielisairaalassa lähes koko elämänsä ajan asuneen Anna Lappalaisen elämästä. Vuonna 1896 syntynyt Lappalainen sairastui jo nuorena skitsofreniaan. Pian hänelle kehittyi voimakas ja koko elämän ajan kestänyt harha, jonka mukaan hän oli kuninkaallinen, Prinsessa.

Prinsessa eli harhansa mukaan niin johdonmukaisesti kuin se oli mahdollista. Vaikka häntä hoidettiin lähes kaikilla aikakauden hoitomenetelmillä (muun muassa tartuttamalla häneen malaria), hän ei parantunut, vaan uskoi olevansa kuninkaallinen. Loppujen lopuksi hoitohenkilökuntakin hyväksyi jossain määrin hänen harhansa ja jopa eli siinä mukana. Prinsessa oli mielisairaudestaan huolimatta eräänlainen voittaja. Hänen annettiin lopulta elää erilaisena, omassa harhassaan. Vuonna 1995 Kellokosken sairaalan puistoon pystytettiin Prinsessan muistomonumentti.


Katso myös näitä tuotteita