Kuoleman kuukausi

Saarto, Timo
Nimeke: Kuoleman kuukausi
Tekijät: Saarto, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789512362127
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 19.1.2017
Hinta: 22,40 € (20,36 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 0ZLC
Kustantaja: Otava
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Romaanit
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Äänikirja, 2022
MP3
24,00 €

”Teoksellaan Saarto osoittaa kuuluvansa suomalaisen historiallisen dekkarin kärkikaartiin.” - Vuoden johtolanka 2018 -raati

Helsinki 7. marraskuuta 1917. Nälkäinen pikkupoika seuraa yhtä nälkiintyneitä koiria kruununmakasiiniin, sen toiseen kerrokseen, ja löytää sieltä lattialla retkottavan ruumiin, jonka kimpussa koirat puuhaavat... Paikalle osuu pojan kauhunhuudon hälyttämänä neljännen piirin miliisimies Leo Waara. Waara on kovin kokematon mutta ryhtyy omin päin tutkimaan tapausta kadonneiden kellon ja kellonvitjojen perusteella. Samoihin aikoihin vanhan kaasulaitoksen tiloista löytyy hirttäytynyt mies ja muuan etsivä saa tapaturmaisesti surmansa. Tapauksista kiinnostuu virasta erotettu, Kaivopuiston poliisireserviin kuuluva Anders Autio, ja pian hän on samoilla jäljillä Waaran kanssa.

Timo Saarron uusi rikosromaani vie lukijan kuohuvaan ja poliittisten muutosten kourissa kipuilevaan Helsinkiin, jonka syyspimeillä kaduilla voi törmätä niin sakilaisiin, parittajiin, siveyspoliiseihin kuin kauniisiin hurmossaarnaajiinkin.

Timo Saarto on helsinkiläinen teologian maisteri, kitaransoiton, klassisen rockin ja Olavi Virran musiikin ystävä. Kuoleman kuukausi on Saarron kolmas Helsingin historiaan pureutuva romaani.

Hän on julkaissut aiemmin romaanit Vaitelias poika ja Vesimiehen aika. Ensin mainitulla hän voitti vuonna 2010 Kariston 110-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn kirjoituskilpailun. Kuoleman kuukausi palkittiin Suomen Dekkariseuran Vuoden johtolanka 2018 -palkinnolla.


Katso myös näitä tuotteita