Lilly

Aho, Elisabet
Nimeke: Lilly
Tekijät: Aho, Elisabet (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789511258445
Tuotemuoto: Ladattava digitaalinen julkaisu
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.11.2011
Hinta: 5,00 € (4,55 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: 07PK
Kustantaja: Otava
Painos: 1. painos, 2011
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 399
Tuoteryhmät: Romaanit
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Lilly von Heideman ja hänen veljensä Hugo elivät miltei koko elämänsä yhdessä Urajärven kartanossa. Lillystä tuli opettaja, oikeudentuntoinen ja kiihkeäkin naisasianainen, joka puhui ja kirjoitti naisten oikeuksista, raittiudesta ja koko kansan koulutuksesta. Sukunsa viimeinen valtiopäivämies Hugo taas oli romanttinen haaveilija, joka kutsui kotiinsa taiteilijoita ja kirjoitti ja sävelsi itsekin.

von Heidemanin sisarusten elämä oli poikkeuksellisen värikäs ja kiehtova. Siihen kuului niin ylellisyyttä ja aineellista niukkuutta kuin suuria unelmia ja aatteiden paloa. Kiehtova oli myös heidän aikakautensa. 1800-luvun lopulla Suomen suuriruhtinaskunnassa elettiin voimakasta kansallisen kulttuurin nousukautta mutta koettiin myös Venäjän sortotoimien painostavaa uhkaa.

Lahden lähellä Urajärven kartanossa kaikki on edelleen paikallaan, aivan kuin Lilly ja Hugo von Heideman olisivat vain poikenneet jonnekin. Naimattomat sisarukset testamenttasivat kotinsa Muinaismuistoyhdistykselle, jolloin syntyi Suomen vanhin yhä yleisön nähtävänä oleva kartanomuseo. Ahon romaani Lilly perustuu laajaan arkistomateriaaliin - kirjeisiin, päiväkirjoihin ja perhealbumeihin.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.


Katso myös nämä tuotteet