Marttinen — kahden armeijan soturi

Tuunainen, Pasi
Nimeke: Marttinen — kahden armeijan soturi
Tekijät: Tuunainen, Pasi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789511268246
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.10.2012
Hinta: 5,00 € (4,55 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: 09NJ
Kustantaja: Otava
Painos: 1. painos, 2012
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 685
Tuoteryhmät: Historia, elämäkerrat ja muistelmat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Kansalliskirjaston asiasanat: 1939-1945, 1960-luku, elämäkerrat, Mannerheim-ristin ritarit, upseerit, everstit, sotilashenkilöstö, kouluttajat, sotataito, neuvonantajat, armeijat, sotahistoria, talvisota, jatkosota, asekätkentä, kylmä sota, historia, Suomi, Yhdysvallat, Marttinen, Alpo
Alpo Kullervo Marttinen oli sotilas kiireestä kantapäähän: talvi- ja jatkosodan ansioitunut sotilasjohtaja, yksi asekätkentäjutun avainhenkilöistä, Suomen ja Yhdysvaltain armeijoiden eversti, arvostettu sotilasneuvonantaja maailmalla. Nyt Mannerheim-ristin ritarin ja kahden isänmaan miehen tuntematon elämä avautuu vihdoin suomalaisille.

Alpo Kullervo Marttinen (1908-1975) suunnitteli talvisodan Raatteen tien operaatiot, katkaisi taisteluosastoineen Muurmannin radan syksyllä 1941, pysäytti rykmentteineen neuvostojoukot Tienhaarassa kesällä 1944, ansioitui Lapin sodassa. Asekätkentään osallistumisen vuoksi Marttinen joutui punaisen Valpon jahtaamaksi ja pakeni Yhdysvaltoihin, missä hän loi toisen merkittävän sotilasuran. Kylmän sodan kuumimpina vuosina hän palveli myös Länsi-Saksassa ja Vietnamissa sekä toimi sotilasneuvonantajana Etelä-Koreassa ja Iranissa.

Marttinen ei koskaan unohtanut synnyinmaataan, vaan toimi aktiivisesti sen hyväksi. Hän muokkasi ulkosuomalaisten mielipiteitä ja kritisoi suorasukaiseen tyyliinsä Kekkosen YYA-Suomen harjoittamaa ulkopolitiikkaa.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.


Katso myös nämä tuotteet