Merkillinen Mauno

Lindblom, Seppo; Korpinen, Pekka
Nimeke: Merkillinen Mauno
Tekijät: Lindblom, Seppo (Toimittaja)
Korpinen, Pekka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789511338147
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 25.3.2019
Hinta: 22,40 € (20,36 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: 0STY
Kustantaja: Otava
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 329
Tuoteryhmät: Muut tietokirjat
Yhteiskunta, politiikka ja talous
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
Avainsanat: presidentit, valta, itsenäisyyden aika, talouspolitiikka, valtionpäämiehet, poliittinen historia, vallankäyttö
Kovakantinen kirja, 2019
Suojapaperi
36,90 €

Omintakeinen ajattelija lähipiirin silmin

Presidentti Mauno Koivisto nousi Turun satamasta tohtoriksi, pankinjohtajaksi ja valtakunnan huipulle. Hän piti matalaa profiilia mutta oli vahva vallankäyttäjä.

Sotakokemukset, sodanjälkeinen taistelu kommunismia vastaan ja sittemmin työväenliikkeen yhteistyön rakentaminen jättivät jälkensä Koiviston maailmankuvaan. Hänelle oli ominaista filosofisten kysymysten pohtiminen, ja pitkän uransa aikana hän fundeerasi monia asioita vielä uusiksi, ennen suuria ratkaisuja.

Sosiaalidemokraattina Koivisto arvosti politiikassa oikeudenmukaisuutta ja kansanvaltaa. Hän oli realisti, joka näki kansainvälisen järjestelmän julman luonteen. Pienten kansojen olemassaolo ei ollut itsestäänselvyys. Siksi Suomen itsenäisyyttä ja suvereniteettia oli hänen mielestään tarkoin varjeltava.

Neljätoista tunnettua kirjoittajaa tarkastelee Koiviston elämän eri vaiheita, ajattelua, toimintaa ja henkistä perintöä. Kirjoittajina ovat Seppo Lindblomin ja Pekka Korpisen lisäksi Tapio Bergholm, Tarja Halonen, Eero Huovinen, Unto Hämäläinen, Jaakko Kalela, Juhani Kaskeala, Kalevi Kivistö, Heikki Koski, Paavo Lipponen, Paavo Löppönen, Mikko Majander ja Ilkka Taipale.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla


Katso myös nämä tuotteet