Muistelmat

Mannerheim, C. G.
Nimeke: Muistelmat
Tekijät: Mannerheim, C. G. (Kirjoittaja)
Hakulinen, Lauri (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789511230373
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Varastotuote, saatavilla
Hinta: 99,60 € (90,55 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 01BU
Kustantaja: Otava
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 766
Tuoteryhmät: Historia, elämäkerrat ja muistelmat
Yleinen kirjallisuus
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 99.13 Elämäkerrat. Muistelmat, yhteiskuntaelämän, kasvatuksen ja maanpuolustuksen edustajat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: upseerit, sotapäälliköt, marsalkat, presidentit, poliittinen historia, sotahistoria, Suomen sisällissota, sisällissodat, talvisota, jatkosota, historia
Arvokas, loisteliaasti kuvitettu juhlalaitos teoksesta, joka on kappale itsenäisen Suomen historiaa

Carl Gustaf Emil Mannerheim (1867-1951) syntyi Askaisten Louhisaaren kartanossa Suomen suuriruhtinaskunnassa. Nuoren Gustafin isä hylkäsi perheensä epäonnistuttuaan liiketoimissaan, ja perhe hajosi lopullisesti äidin kuoltua vuonna 1881. Taloudellisten ongelmien vuoksi Gustaf kirjoittautui Haminan kadettikouluun 1882, mutta hänet erotettiin pian kurinpidollisista syistä.

Ylioppilastutkinnon jälkeen Mannerheim hyväksyttiin Nikolajevin ratsuväkikouluun Pietariin. Hän palveli Venäjän armeijan upseerina lähes 30 vuotta, mm. Venäjän-Japanin sodassa, keisarillisessa chevalier-kaartissa ja ratsuväkiprikaatin komentajana Puolassa. Tänä aikana hän teki myös legendaarisen tiedustelu- ja tutkimusretkensä Aasiaan.

Vuonna 1917 Mannerheim palasi Suomeen ja osallistui vuoden 1918 sotatapahtumiin puolustusvoimien ylipäällikkönä. Hän johti Suomen joukkoja talvi- ja jatkosodan aikana ja oli Suomen tasavallan kuudes presidentti 1944-46.

Mannerheim kirjoitti muistelmansa tuodakseen esille elämänsä varhaisempia, tuntemattomiksi jääneitä vaiheita. Häntä oli myös pyydetty kertomaan näkemyksensä vuoden 1918 tapahtumista. Tarkoituksena oli lisäksi muistuttaa länsimaita Suomen hankalasta asemasta toisen maailmansodan aikana. Muistelmat julkaistiin lopulta postuumisti avustajien täydentäminä vuosina 1951-52.

Maamme kaikkien aikojen menestyksekkäin omaelämäkerta ilmestyy nyt näyttävästi kuvitettuna yksiniteisenä laitoksena - sisarteoksena kirjalle Ratsain halki Aasian 1906-1908 (2007).


Katso myös näitä tuotteita