Myrskyn silmässä — eurokriisistä eteenpäin

Rehn, Olli
Nimeke: Myrskyn silmässä — eurokriisistä eteenpäin
Tekijät: Rehn, Olli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789511272939
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.10.2012
Hinta: 8,10 € (7,36 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: 0AM4
Kustantaja: Otava
Painos: 1. painos, 2012
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 323
Tuoteryhmät: Muut tietokirjat
Yhteiskunta, politiikka ja talous
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 36.2 Raha. Valuutta
Kansalliskirjaston asiasanat: yhteisvaluutta, euro, rahoitusmarkkinat, kriisit, velkakriisit, finanssikriisit, taloudelliset kriisit, talouspolitiikka, rahapolitiikka, kansainvälinen talous, EU-maat, Eurooppa, Euroopan unioni, Euroopan talous- ja rahaliitto
Kriisi kärjistyy. Mietimme vaihtoehtoja. Ehtisitkö lähiaikoina käymään Berliinissä?

Keväällä 2010 unelma euroon ankkuroituvasta vakaasta taloudesta oli murskana. Euro oli muuttunut kreikkalaiseksi tragediaksi, Eurooppa oli syöksymässä syvään lamaan ja hajoamassa pirstaleiksi. Olli Rehn aloitti tuolloin työnsä talous- ja raha-asiain komissaarina. Hänestä tuli kertaheitolla eurooppalaisen vapaapalokunnan varapäällikkö, jonka tehtävänä oli sammuttaa palavat kriisipesäkkeet ja aloittaa euron valuvikojen korjaus. Eurokriisiä sammuttaessaan Rehn on kamppaillut niin markkinavoimien, europäättäjien kuin lyhytnäköisten populistien kanssa. Hänen tavoitteenaan on ollut "säilyttää euro palasena Eurooppaa jokaisen taskussa".

Tämä kirja on raportti myrskyn silmästä ja pamfletti siitä, miten eurokriisistä päästään eteenpäin. Rehn muistuttaa, että euroaluetta ja Suomea odottavat perimmäiset valinnat, joilla ratkaistaan euron ja maanosan kohtalo. "Kärsivälliset perivät maan. Niin se on myös euron ja Euroopan kanssa."


Katso myös nämä tuotteet