Opas venäläisyyteen

Vihavainen, Timo
Nimeke: Opas venäläisyyteen
Tekijät: Vihavainen, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789511266143
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.12.2012
Hinta: 8,10 € (7,36 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 09DB
Kustantaja: Otava
Painos: 1. painos, 2012
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 349
Tuoteryhmät: Matkailu
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 47.1 Venäjä
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: venäläiset, venäläisyys, venäjän kieli, uskonto (uskominen), ortodoksinen kirkko, kansanperinne, tapakulttuuri, kansanluonne, elämäntapa, kansallinen identiteetti, symbolit, kansalliset vähemmistöt, yhteiskuntaluokat, poliittinen historia, kirjallisuudenhistoria, kulttuurihistoria, historia, Venäjä-kuva
Onko Venäjää mahdollista ymmärtää? Muodostaako se oman, länsimaista poikkeavan kulttuuripiirinsä? Onko venäläisyydessä joitakin "ikuisia" piirteitä, jotka ovat säilyneet vuosisadasta toiseen? Mikä venäläisyydessä on omaa ja mikä vierasta perua? Entä miten muut kansat suhtautuvat Venäjään, ja miten venäläiset näkevät itsensä ja muut?

Maamme parhaiden asiantuntijoiden perusteos Venäjästä ja venäläisestä kulttuurista auttaa jäsentämään monikasvoista naapurimaatamme. Kirjassa tarjotaan myös perusteita kansainvälisen kanssakäymisen ja moninaisten arkipäivän tilanteiden hallintaan.

Aihepiireinä ovat niin Venäjän maantiede, sijainti ja muotoutuminen, alueet ja vähemmistöt, uskonto ja kirkollinen elämä kuin kieli, tapakulttuuri, elämäntapa ja venäläisyyden kiehtova symbolimaailmakin. Sijansa saavat myös rikas venäläinen kirjallisuus ja kulttuuri tsaarien ajoista Neuvostoliittoon ja nyky-Venäjälle asti.

Oppaan kirjoittajat ovat Krista Berglund, Elena Hellberg-Hirn, Tomi Huttunen, Arto Mustajoki, Tapani Kaakkuriniemi, Pekka Pesonen, Johannes Remy, Timo Vihavainen ja Marina Vituhnovskaja.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.


Katso myös nämä tuotteet