Paholaisen juna — Matkalla kohti amerikkalaista unelmaa

Salmi, Maija
Nimeke: Paholaisen juna — Matkalla kohti amerikkalaista unelmaa
Tekijät: Salmi, Maija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523001688
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 23.10.2015
Hinta: 22,40 € (20,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Otava
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Matkailu
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 48.35 Väli-Amerikka
Äänikirja, 2022
MP3
24,00 €

"”Junassa on kolme sääntöä: Älä nuku, älä luota kehenkään ja rukoile.”

Kiristystä, kidnappauksia ja murhia - Etelä-Meksikosta kulkee Yhdysvaltoihin juna, jonka puolesta miljoonasta laittomasta matkustajasta suuri osa ei koskaan pääse perille. ”Paholaisen junaksi” kutsuttu tavarajuna kuljettaa katollaan maailman suurinta siirtolaisten virtaa. Tämän junan kyytiin suomalainen toimittaja Maija Salmi nousi.

Ilman henkilöllisyyspapereita matkustavat siirtolaiset ovat helppoa riistaa meksikolaisille rikollisliigoille, jotka nousevat kyytiin ja vievät siirtolaisten rahat - pahimmassa tapauksessa myös hengen. Junamatka kestää yli kolme viikkoa, ja rikollisliigojen lisäksi siirtolaisia uhkaa putoaminen junan katolta ja murskautuminen kiskojen väliin. Kotimaahan jääminen on usein kuitenkin vielä huonompi vaihtoehto: näitä köyhiä maita hallitsevat väkivaltaiset jengit.

Paholaisen juna kuvaa Väli-Amerikan järkyttävää todellisuutta ruohonjuuritasolta. Maija Salmi asui siirtolaisten turvakodeissa junan reitin varrella, haastatteli lähes kahtasataa siirtolaista, ylitti näiden kanssa laittomasti Guatemalan ja Meksikon välisen rajan ja tietenkin nousi pahamaineisen junan kyytiin.

”Paholaisen juna on kuin jännitysromaani, jonka kyydistä ei kannata hypätä pois. Kaikki on kuitenkin niin pelottavan totta. Kuukausien ajan rinkka selässä matkaava utelias, empaattinen ja sosiaalinen Maija Salmi avaa käsin kosketeltaviksi riistettyjen siirtolaisten hädän ja ikävän sekä unelmat paremmasta tulevaisuudesta rajan toisella puolen.


Katso myös näitä tuotteita