Tekstiilien materiaalit

Räisänen, Riikka; Rissanen, Marja; Parviainen, Erja; Suonsilta, Helena
Nimeke: Tekstiilien materiaalit
Tekijät: Räisänen, Riikka (Kirjoittaja)
Rissanen, Marja (Kirjoittaja)
Parviainen, Erja (Kirjoittaja)
Suonsilta, Helena (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789511428817
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Varastotuote, saatavilla
Hinta: 43,90 € (39,91 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 19X3
Kustantaja: Otava
Sarja:
Painos: 3. painos, 2022
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 259
Tuoteryhmät: Finn Lectura
Käsi- ja taideteollisuus
Kirjastoluokka: K64.3 Tekstiili- ja vaatetusteollisuus
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tekstiilit, materiaalit, kuidut, luonnonkuidut, tekokuidut, langat, kankaat, esikäsittely, värjäys, kankaanpainanta, viimeistely, pinnoitus, toiminnalliset materiaalit, laadunvalvonta, ympäristövaikutukset, kestävä kehitys
Tekstiili- ja vaatetusalalle suunnatussa oppi- ja käsikirjassa tarkastellaan tekstiilimateriaalien valmistusta kuidunvalmistuksesta viimeistellyiksi kankaiksi.

Teoksen sisältöjä ovat mm. erilaiset tekstiilikuidut, kuitujen ympäristövaikutukset, langat, tekstiilitasorakenteet, kankaiden mekaaniset ja kemialliset käsittelyt sekä toiminnalliset ja älykkäät tekstiilimateriaalit. Myös laadun valvontaa ja tuoteturvallisuutta tarkastellaan osana tekstiilien valmistuksen prosessia. Näkökulma kirjassa on tuotantoteknologiassa, johon käytetty terminologia sekä materiaalien ja menetelmien jaottelut perustuvat. Koska kirjan aihealue on laaja, esitellään materiaaleja ja menetelmiä yleisperiaatteiden näkökulmasta.

Kirja soveltuu oppikirjaksi laajasti tekstiili-, vaatetus- ja käsityöalan koulutuksiin sekä käsikirjaksi tekstiilialan ammattilaisille, yrittäjille ja asiantuntijoille, jotka toimivat tekstiili- ja vaatetusalan kaupan eri tehtävissä. Tekstiileistä kiinnostunut kuluttaja saa kirjasta tietoutta ostopäätöstensä tueksi.


Katso myös näitä tuotteita