Usko, toivo ja raskaus - vanhoillislestadiolaista elämää

Ruoho, Aila; Ilola, Vuokko
Nimeke: Usko, toivo ja raskaus - vanhoillislestadiolaista elämää
Tekijät: Ruoho, Aila (Kirjoittaja)
Ilola, Vuokko (Kirjoittaja)
Havukainen, Riitta (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523008991
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 19.8.2021
Hinta: 22,40 € (20,36 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 18PB
Kustantaja: Otava
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 15t 8m 0s
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Muut tietokirjat
Kirjastoluokka: 28.7 Protestanttiset kirkot ja yhteisöt
E-kirja, 2014
EPUB
22,40 €

Vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä suurperhe on ihanne ja ehkäisy tabu. Jokaisen lestadiolaisen avioparin tulee olla valmis ottamaan vastaan niin monta lasta kuin Luoja suo. Hengellinen opetus lupaa, että Jumala antaa voimaa lapsikatraan kanssa.

Hääpäivänään moni nainen unelmoi pullantuoksuisesta äitiydestä ja näkee tulevaisuuden onnellisena satuna. Heille tarjoillaan tarinoita vanhoillislestadiolaisista vanhemmista, jotka opiskelujen ja töiden ohella kasvattavat helposti yli kymmenpäisen perheensä.

Kiiltokuvalla on kuitenkin kääntöpuolensa, josta liike vaikenee. Kaikki vanhoillislestadiolaiset perheet eivät voi hyvin, ja osa voi todella huonosti. Ulospäin onnellinen suurperheen äiti saattaa epätoivoissaan rukoilla keskenmenoa.

Usko, toivo ja raskaus näyttää herätysliikkeen nurjan puolen, rankat ja ahdistavat elämänkohtalot, jotka pohjautuvat usein ehkäisykieltoon ja ahtaaseen seksuaalioppiin. Kirjassa äänensä saavat kuuluviin liikkeen pahoinvoivat jäsenet, jotka eivät voi kertoa tunteistaan ja kokemuksistaan yhteisön sisällä.


Katso myös näitä tuotteita