Väärin haudattu sotamies — Kummitustarinoita Suomen taistelukentiltä

Kauhanen, Riku
Nimeke: Väärin haudattu sotamies — Kummitustarinoita Suomen taistelukentiltä
Tekijät: Kauhanen, Riku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523004726
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 12.6.2018
Hinta: 22,40 € (20,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Otava
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Muut tietokirjat
Kirjastoluokka: 49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
Avainsanat: kummitustarinat, sota
Äänikirja, 2018
MP3
24,00 €

Vartionmäki on saanut nimensä siitä, että Suomen sodan aikana suomalaiset sotilaat vartioivat siellä venäläisiä vihollisiaan. Mäelle haudattu vartiopäällikkö kummitteli vielä pitkään sodan jälkeen. Öisin ohikulkijat saattoivat kuulla äänen: ”Vartioitse... vartioitse...”

Sota jättää aina jäljen, mutta toisinaan sodan jäljet kirjaimellisesti kummittelevat. Suomen taistelutantereilla vaeltelevat taisteluissa kaatuneet, sodissa surmatut siviilit ja teloitetut vangit. Verisiä miehiä, katoavia ratsujoukkoja ja kummitusten seisauttamia hevosia on nähty monilla paikkakunnilla ympäri maatamme. Suomessa on myös paikkoja, joissa voi saada niskaansa vanhan sotaleirin kummitusten paiskomia kaaleja, nähdä ikkunasta iltahämärällä kurkistelevan pääkallon tai kuulla teloitettujen punakaartilaisten veisaavan virttä siunaamattomissa haudoissaan.

Väärin haudattu sotamies esittelee suomalaisia sotaan liitettyjä kummitustarinoita, niiden taustoja ja muodonmuutoksia ajan saatossa. Tarinoita on halki Suomen niin isonvihan runtelemalta Pohjanmaalta, menetetystä Karjalasta, punakaartien joukkohaudoilta etelästä kuin saksalaisten toisen maailmansodan aikaisista tukikohdista pohjoisesta.


Katso myös näitä tuotteita