Leveranser

Leveranssätt
Tryckta produkter levereras beroende på försändelsens storlek antingen till hemmet/företaget eller till närmaste postkontor. Digitala produkter går att ladda ner från nätbutiken eller så levereras de till den nättjänst som anges i beställningsbekräftelsen. För digitala produkter tillkommer inga leveranskostnader.

Leveranskostnader – inrikes
4,90 € avhämtning på posten
7,90 € leverans till mottagaren

Leveranskostnader – utrikes*
Privatpersoners beställningar: leveranskostnaderna räknas ut utgående från beställningen i nätbutiken. Till ex. produkternas mängd, vikt och mottagarland påverkar leveranskostnaderna.

Beställningar som görs av företag och läroanstalter: be om offert, Kirjavälitys kundtjänst, kundservice@kirjavalitys.fi

*OBS! Läs mer om försändelser som skickas från Finland till utlandet på sidan Landspecifika uppgifter.*

Leveransavgiften gäller alltid en beställning. Avgiften tas ut en gång per beställning och beror inte på antalet leveranspartier. Avgiften tas ut i samband med den första delleveransen.

Leveranstider
Leveranstiden beror på om de produkter som beställts finns tillgängliga. Information om tillgången till produkter finns under produktinformationen. Produkter som finns i lager skickas inom 2–4 arbetsdagar efter beställningen. Leveranstiderna för övriga produkter varierar enligt tillgänglighet. Leveranstiden för produkter som beställs till europeiska länder är 3–7 arbetsdagar och till länder utanför Europa 6–14 arbetsdagar.

Om en beställning omfattar flera leveranspartier faktureras de beställda produkterna per leveransparti. Om leveransen av en produkt blir väsentligt försenad informerar vi om möjligt kunden direkt. Kunden kan avbeställa en produkt som inte har levererats inom den tid som meddelats i nätbutiken. Kunder som har registrerat sig i nätbutiken kan följa sina beställningar där.

Julen 2022
Beställningar med leverans inom Finland som är gjorda senast på torsdag 15.12 hinner levereras innan jul, förutsatt att produkten finns tillgänglig i lagret.


Utrikes beställningar senast:
27.11 Resten av världen (utanför Europa)
4.12 Europa
11.12 Norden
13.12 Baltikum


Avbeställning och returrätt
Kunder i nätbutiken har i enlighet med konsumentskyddslagen rätt att häva hela eller delar av beställningen inom fjorton (14) dagar efter att produkten tagits emot.

Returadress vid avbeställning:
Kirjavälitys Oy
Asiakaspalautus / 602409
Hakakalliontie 10
05460 Hyvinkää

Tillsammans med alla försändelser skickas en returblankett som sänds tillbaka tillsammans med oanvända/återförsäljningsbara produkter.

Reklamationer som gäller beställningar eller leveranser skickas till kundservice@kirjavalitys.fi