Minä ja marttyyri

Viljamaa, Janne
Nimeke: Minä ja marttyyri
Tekijät: Viljamaa, Janne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523006997
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 21.10.2020
Hinta: 22,40 € (20,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Otava
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Filosofia, psykologia, terveys ja kasvatus
Kirjastoluokka: 14.8 Ihmissuhteiden psykologia
Avainsanat: aggressio, henkinen väkivalta, häpeä, käyttäytyminen, käyttäytymismallit, marttyyri, mukautuminen, narsismi, narsisti, patologinen, perhesuhde, psykologia, psykopaatti, syyllistäminen, syyllisyys, tietokirja, toimintamallit, tunnereaktio, työelämä, uhrautuminen
Miten pyristellä irti marttyyriuden kahlitsevasta voimasta?

Marttyyri uhraa itsensä, kärsii kaikkien puolesta ja hallitsee ympäristöään vihamielisillä huokauksilla ja mulkoilulla. Silti marttyyriä myös ihaillaan varsinkin työelämässä, sillä rakastamme sankaritarinoita supersuorittajista.
Minä ja marttyyri kertoo havainnollisin esimerkein syyllistämisestä ja henkisestä väkivallasta niin kotona kuin työelämässäkin. Miksi läheisriippuvuus altistaa marttyyrikäyttäytymiselle? Miksi uhrautuja haalii ympärilleen huonosti pärjääviä? Mistä tunnistaa, kun auttaminen muuttuu marttyyrimaiseksi vallankäytöksi?
Vasta kun marttyyri pystyy tutustumaan omiin pimeisiin puoliinsa, hän voi päästää irti aggressiivisesta uhrautuvuudestaan ja antaa muille tilaa kasvaa. Jos taas lähipiiriä myrkyttää marttyyri, omien rajojen vahvistaminen palauttaa ilon ja luovuuden elämään.

Sosiaalipsykologi, opettaja ja kouluttaja Janne Viljamaa on kirjoittanut useita kirjoja psykologian eri ilmiöistä narsismista aggressioon ja lahjakkuudesta kasvatukseen.


Katso myös näitä tuotteita